Descriere
Ceas cu puternice simboluri de protectie si prosperitate, fiecare simbol atrage dupa sine binecuvantare si spor.
Pestisorii de Aur - Suvarnamatsya
Simbol al fericirii, libertăţii, belşugului, norocului, fertilităţii şi salvării.
Datorită libertăţii complete de care se bucură în apă, peştişorii de aur reprezintă, în buddhism, fericirea. Acest peşti, înotând de obicei în perechi, sunt în China un simbol consacrat al unităţii şi fidelităţii conjugale, constituind un cadou tradiţional de nuntă.
Vasul Abundentei - Kalasha
Simbol al spiritualităţii, cuprinzând şi semnificaţia de abundenţă materială.
Comorile inepuizabile au calitatea specială de a umple în continuu vasul, indiferent cât de mult s-ar lua din el. De aceea, kalasha desemnează viaţa lungă şi prosperitatea.
Lotusul - Padma
O plantă înglobând semnificaţia de puritate mentală şi spirituală, provenită din capacitatea lotusului de a creşte şi a înflori prin apele mâloase.
Deşi există şi alte plante de apă cu flori, lotusul îşi înalţă cel mai mult floarea deasupra apelor. Potrivit sutrei Lalitavistara, spiritul celor mai buni oameni este fără pată, la fel cum lotusul răsărit în apele nămoloase nu este murdărit de acestea.
Cochilia de Melc - Sankha
Simbol al puterii şi independenţei. Ca și instrument similar cornului de luptă, cochilia de scoică este o emblemă a puterii, autorităţii şi independenţei, suflarea prin ea având capacitatea de a alunga spiritele rele, a avertiza asupra dezastrelor naturale şi a speria creaturile otrăvitoare.
Nodul Mistic - Shrivasta
Un simbol al înţelepciunii şi compasiunii infinite a lui Buddha, indicând continuitatea drept realitate intimă / ascunsă a existenţei.
Provenit din străvechi simbolul celor doi şerpi răsuciţi unul în jurul celuilalt, nodul infinit semnifică dramatica întrepătrundere dintre forţele opuse din lumea duală a manifestării, o interacţiune ce se finalizează prin uniunea lor şi armonia universului.
Steagul Victoriei - Dhvaja
Simbol cu semnificaţia victoriei învăţăturilor lui Buddha, al iluminării şi înţelepciunii asupra ignoranţei.
Stindardul victoriei reprezintă triumful lui Buddha asupra lui Mara, adică a obstacolelor din calea împlinirii spirituale.
Roata Dharmei - Dharmachakra
Buddhistii au adoptat însemnul roţii drept simbol al învăţăturii lui Buddha.Buddha a fost “Acela care a învârtit roata dharmei “, aceasta fiind originea denumirii ei de Dharmachakra sau roat legii. Tibetanii numesc acest simbol “chos kyi'khor lo”, adică roata transformării.
Mişcarea roţii este o metaforă a rapidei schimbări spirituale prilejuite de Buddha. Cele opt spiţe ale roţii reprezintă “nobilă cale înoptită” , consacrată de Buddha în învăţăturile sale.
De asemenea, roata are şi semnificaţia de “nesfârşit ciclu al samsarei” sau renaşterii.
Umbrela - Chattra
Simbol al regalităţii şi puterii spirituale, dar şi al protecţiei faţă de suferinţe, obstacole, dorinţe şi boală.
Calota umbrelei semnifică înţelepciunea, iar pânza atârnată de ea este o emblemă a compasiunii.
Tija verticală ce susţine umbrela asemenea munţilor ce sprijină cerurile este identificată ca Axis Mundi sau axul central pe care este sprijinită lumea.Umbrela, purtată deasupra unui demnitar sau a imaginii unei zeităţi, indică faptul că cel adăpostit sub ea este, de fapt, centrul universului sau suportul său spiritual
Detalii produs
Produse similare



















